Посилення мобілізації: Залужний озвучив своє рішення — потрібно чи ні

Залужний зробив важливу заяву щодо мобілізації в Україні
До 15 листопада 2023 року в Україні продовжено воєнний стан та загальна мобілізація. Але цей особливий режим хочуть продовжити. Крім того, може змінитися процес мобілізації військовозобов’язаних. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв’ю The Economist заявив, чи буде посилення мобілізації.

Головнокомандувач ЗСУ зазначив, що можливості України щодо підготовки резервів на власній території обмежені.

Тому, на його думку, в Україні слід розширити категорію громадян, які можуть бути призвані на навчання чи мобілізацію.

Зокрема, одним із пріоритетних завдань Залужний назвав нарощування резервів. За його словами, країна-агресор не змогла використати свою величезну перевагу в живій силі, тому що володимир путін стурбований тим, що спільна мобілізація може спровокувати політичну кризу.

Саме тому рф не може навчити та спорядити достатньо “людей”. Але можливості України для підготовки резервів на власній території, за словами Залужного, також обмежені.

Зокрема він заявив, що в українському законодавстві є прогалини, які дозволяють громадянам ухилятися від своїх обов’язків.

Залужний зазначив, що цю проблему намагаються зараз вирішити. Зокрема, запроваджується єдиний реєстр призовників, які мають розширити категорію громадян, яких можуть покликані на навчання або з мобілізації.

Крім того, буде введено “бойове стажування”, яке передбачає розміщення новомобілізованих у лавах досвідчених передових підрозділів для підготовки.

Залужний заявив, що не варто недооцінювати країну-агресорку. Ворог хоч і зазнав великих втрат, але має перевагу в озброєнні, техніці, ракетах і боєприпасах протягом тривалого часу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.