Коронавірусу було мало: в Україні лютує ще одна зараза, МОЗ оголосив надзвичайний стан

У Вінницькій області оголошено надзвичайну ситуацію через зростання випадків гепатиту А
Поодинокі випадки захворювання також виявлені в інших територіальних громадах області, включаючи Могилів-Подільський, Хмільник, Калинівку, Гайсин та Козятин. Хворі перебувають у відділеннях інфекційних хвороб медичних установ. Станом на 31 жовтня 2023 року госпіталізовано 144 особи.

Пор це повідомила пресслужба МОЗ.

Керівництво області посилило контроль за прибиранням та дезінфекцією громадського транспорту. Тимчасово скасовані ярмарки та масові заходи, що стосуються продукції домашнього виробництва. Місцеві органи влади наголошують на дотриманні санітарно-гігієнічних норм і протиепідемічних заходів на ринках міста та області.

У Вінниці продовжено дистанційне навчання, включаючи позашкільні заняття, спортивні та мистецькі гуртки. Відповідне рішення ухвалено на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

МОЗ разом з головним державним санітарним лікарем Ігорем Кузіним провели докладний аналіз можливих причин поширення гепатиту A в області.

В результаті епідрозслідувань ідентифіковано принаймні чотири фактори, які можуть бути джерелом інфекції. Кожен з цих факторів детально аналізується лабораторіями.

Також в області триває вакцинація медичних працівників, лікарів екстреної медичної допомоги та фахівців громадського здоров’я, які беруть участь у боротьбі з поширенням гепатиту A.

Мобільні бригади розпочали вакцинацію близьких контактних осіб пацієнтів з підтвердженим діагнозом, включаючи члени сімей, які проживають разом або близько з пацієнтами. Також для вакцинації дітей доставлено 1 100 доз вакцини для профілактики гепатиту A та формування резерву в закритих колективах.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.