Що тепер чекає на всіх студентів: у Кабміні повідомили про глобальні зміни

Мінцифри підбило підсумки важливих новин за тиждень
Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров поділився дайджестом важливих новин у країні за останній тиждень. У відео, доступному в Telegram-каналі Fedorov, він все детально розповів.

Кабмін затвердив проєкт закону щодо внесення важливих змін до закону про вищу освіту. Зокрема, вищу освіту хочуть довести до європейських стандартів та оптимізувати.

Федоров зазначив, що це дасть студентам більше можливостей для дій. Наприклад, студенти зможуть бакалаврат закінчити за 3 роки замість 4 або, навпаки, довше провчитися – 6 років.

Також після 1 або 2 курсу студенти матимуть змогу змінювати спеціальність, як і вибирати предмети для вивчення. При цьому не буде очної та вечірньої форми освіти. Але студенти матимуть змогу навчатися дистанційно.

Також глава Мінцифри поділився важливим рішенням Міноборони для наших захисників. Зокрема, запрацювала спрощена процедура затвердження нових безпілотників.

Це означає, що процес передачі нових зразків дронів, який раніше займав кілька місяців, тепер триватиме кілька днів.

Вказується, що йдеться про FPV-дрони та розвідувальні безпілотники. У Міноборони зазначають, що вони є реальними інструментами для знищення ворога та захисту нашої країни.

Ще одна важлива новина щодо безпілотників, якою поділився Федоров наприкінці відео – передача дронів на фронт.

Мінцифри прозвітували про передачу на фронт нової партії БПЛА — ще 206 важких ударних коптерів Heavy Shot отримають наші військові.

Варто зазначити, що їх утворює українська компанія Gurzuf Defence. Вони здатні нести до 30 кг бомбового навантаження на відстань 15 км. Це робить коптер небезпечним для ворожої піхоти, командних пунктів та легко броньованої техніки.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.