Важкий вибір для пенсіонерів наближається, пенсія може пропасти в багатьох

Багато пенсіонерів після виходу на заслужений відпочинок продовжують працювати. Деяким із них доведеться обирати між зарплатою та пенсією, бо отримувати дві виплати одночасно вони не зможуть.

Як інформує “biz.today.ua”, в Україні низка професій, які дозволяють виходити на пенсію за віком. Громадяни після досягнення певного віку та здобуття страхового стажу можуть оформляти виплати від держави.

Більшість пенсіонерів при бажанні продовжує працювати. У ПФУ повідомили, коли це неможливо – українці втратять кошти. Йдеться про випадки, коли вони виходять на пенсію за вислугою років.

За законом, громадянин, який отримує пенсію за вислугу років, не може продовжувати працювати на тому ж місці та посаді, які надали йому право на цей вид пенсії. Точніше, продовжувати працювати там же можна. Однак пенсії перестануть виплачувати і людина отримуватиме лише заробітну плату. Виплати поновлять, коли українець звільниться.

Однак можна зберегти і заробітну плату, і пенсії – якщо пенсіонер влаштується в іншу сферу, в якій працівникам не передбачена пенсія за вислугу років. Наприклад, якщо українець працював шахтарем і оформив пенсію. Потім він може продовжити працювати вахтером або охоронцем у магазині. Тоді він отримуватиме зарплату і пенсію.

До Пенсійного фонду звернулася колишня вчителька. Вона після виходу на пенсію вирішила влаштуватися на роботу до загальноосвітньої школи. Її взяли на посаду помічника викладача інклюзивного класу.

Представники ПФУ відповіли, що українка має офіційно сповістити про факт працевлаштування. Після цього їй скасують пенсію.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.