Багато українців опиняться у поселеннях: Володимир Зеленський підписав новий закон

Президент Володимир Зеленський підписав новий закон. В країні з’являться поселення замість селищ міського типу.

Йдеться про закон “Про десовєтизацію порядку вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України”. Депутат Верховної Ради Ярослав Железняк повідомив у своєму телеграм-каналі, що глава держави підписав його після майже тримісячної затримки.

Ініціатива викликана необхідністю усунути радянське регулювання питань адміністративно-територіального устрою, встановити чіткі поняття віднесення населених пунктів до певної категорії, спростити та закріпити процедуру найменування та перейменування.

Тепер всі населені пункти, в яких проживає понад 10 000 осіб, вважатимуться містами. Визнані міста, які не відповідають даному визначенню, не змінюватимуть статус.

Поняття “селище міського типу” скасують. Населені пункти з кількістю понад 5000 будуть називати селищами. Населені пункти, в яких менше 5000 мешканців, вважатимуться селами.

Також з’явиться нове поняття – поселення. Це місця компактного проживання людей. Вони розташовані поза межами населених пунктів та не мають постійного складу населення. Зокрема, до таких віднесуть модульні забудови для переселенців та садові товариства.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.