Заблокував трибуну? Орбана поплавило: скасувати ВСЮ допомогу — дебош в ЄС, палки в колеса Україні!

На саміті лідерів держав-членів Європейського союзу, прем’єр-міністри Угорщини Віктор Орбан та Словаччини Роберт Фіцо виступили проти надання Україні допомоги у сумі 50 мільярдів євро, про це повідомили в Politico з посиланням на джерело в дипломатичних колах Євросоюзу.

Як зазначається, під час обговорення додаткового фінансування Орбан заявив, що «підтримка ЄС не працює». Своєю чергою Фіцо послався на проблеми корупції в Україні.

Рішення про виділення коштів для України в рамках оновленого бюджету має бути ухвалено до кінця року — тоді закінчиться нинішнє фінансування. Однак для цього потрібна згода всіх 27 країн-членів Європейського союзу.

Раніше Фіцо на засіданні комітету Народної ради Словацької Республіки у справах Європи сказав, що не підтримуватиме військову допомогу Україні й не голосуватиме за жодні санкції проти Росії.

Нагадаємо, 23 жовтня міністри закордонних справ держав-членів ЄС не змогли домовитися про виділення 500 мільйонів євро для військової підтримки України через позицію Угорщини.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.