Тепеp все змiниться! Для укpаїнців діятимуть нові пpавила пеpетину коpдону з кpаїнами ЄС

Для перетину кордону необхідно мати спеціальний документ-дозвіл.

Для українців запровадять зміни у правила перетину кордону з країнами ЄС, передає “Дивогляд” із посиланням на Euronews Travel.

Ідеться про запуск нової автоматизованої системи в’їзду-виїзду до/з ЄС (EES) для Великої Британії та решти 60 країн, що не входять до складу ЄС. Серед них і Україна.

Після активізації нової системи у 2024 році усі мандрівники самостійно скануватимуть свої паспорти та проїзні документи, коли перетинатимуть зовнішній кордон ЄС.

Водночас це правило не поширюватиметься на законних резидентів або власників довгострокових віз.

“Система зареєструє ім’я мандрівника, його біометричні дані, а також дату та місце в’їзду та виїзду. Сканування обличчя та дані відбитків пальців зберігатимуться в електронній базі протягом трьох років після кожної поїздки”, – йдеться у повідомленні.

Для перетину кордону необхідно мати документ ETIAS, який надає дозвіл на в’їзд:

до усіх країн ЄС, крім Кіпру та Ірландії;

у чотири країни Шенгенської зони, що не входять до ЄС: Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію та Швейцарію.
Заявку на отримання дозволу на в’їзд ETIAS необхідно подати до того, як ви придбаєте квиток на транспорт до ЄС, або забронюєте житло. Ваші паспортні дані повинні збігатися з тими, які ви зазначили у своєму дозволі.

Вартість ETIAS становитиме 7 євро.

Систему EES запроваджують з метою посилення безпеки на державному кордоні та ідентифікації туристів, які перевищують дозволений час перебування в Шенгенській зоні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.