Жахливий мороз у -14 градусів накриє Україну, нестримна гроза хлине у цих областях прямо завтра

Синоптики повідомляють українців про погоду, яку варто очікувати як у найближчі дні, так і у прийдешні місяці. Взимку очікується і тепла погода, і раптове похолодання, що вразить колосальним морозом і снігом. А прямо завтра слід розраховувати на грозові дощі.

Як інформує “Хвиля”, синоптик Наталія Діденко попередила, що у середу, 25 жовтня, Україну накриє сильний дощ та вітер.

Так, за словами Діденко, у середу в Україну прийде циклон із заходу Європи разом із атмосферними фронтами, який принесе дощі, подекуди сильні.

“У південній частині дощі очікуються з проясненнями. А у східних областях у середу велика ймовірність опадів – уже ввечері. Вітер буде з південного сходу, поривчастий, до штормових поривів 15-22 метри на секунду. Температура повітря 25 жовтня в Україні вкрай неоднорідна”, – зазначила синоптик.

Зокрема, у південній частині очікується +18+22 градуси. У північних областях +7+12 градусів. У східних областях: Харків +8, Луганськ +12, Донецьк +13 градусів. У центральній частині +10+14 градусів. У західних областях +12+18 градусів, Чернівецькій області до +20 градусів.

У середу у Києві також очікується сильний південно-східний вітер та дощ. Температура повітря знизиться на кілька градусів і максимально становитиме +11, +12 градусів.

Отже, завтра зустрічаємо дощовий вітряний циклон. Надалі спостерігати періодичні дощі, сильного прогресуючого похолодання не буде. і душі”, – додала Діденко.

Як повідомляє “Газета.юей”, очікується, що погода у грудні буде м’якою.

Прогнозують, що буде досить тепло для цієї пори року, сказала завідувачка відділу кліматичних досліджень та довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова.

У середині місяця можливе різке похолодання на кілька днів із морозами до -15°C градусів.

У новорічну ніч не варто очікувати сніг або мороз.

Читайте також  Астролог назвала міста України, звідки терміново треба виїхати

“З огляду на попередній рік йде така сама аналогія. Слід очікувати невеликий “плюс” удень і 0 або невеликий “мінус” уночі”, – вказала Мартазінова.

З опадів можливий лише мокрий сніг.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.