Штрафи до 170 тисяч: що українцям жорстко заборонили робити у своїх квартирах

Що українцям заборонено робити у своїх квартирах.

Як стало відомо, що Департамент культурної спадщини КМДА вже вживає заходів у цьому напрямку. Штрафи накладаються за незаконне встановлення балконів, дверей, терас та будівництво на культурних об’єктах столиці. Спочатку власнику приміщення видають розпорядження. У разі невиконання цієї вимоги накладається штраф. Докладно про це розповість “Стіна”.

“Наші інспектори прибувають на місце, фіксують порушення та видають розпорядження. Якщо протягом встановленого терміну власник не відновлює стан пам’ятки, ми можемо ухвалити рішення про накладення штрафу”, – розповіла голова Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Марина Соловйова.

Штраф для фізичних осіб становить 1700 грн., тоді як для юридичних осіб він коливається від 17 000 до 170 000 грн.

“Але ми розуміємо, що порівняно зі збитками, завданими місту, ця сума є незначною, оскільки ми втрачаємо невід’ємну частину нашої культурної спадщини. Тому ми наразі працюємо над змінами до законодавства щодо захисту культурної спадщини, в яких будуть передбачені суворіші штрафи “, – Додає Марина.

Що може призвести до штрафних санкцій? У Києві штрафуватимуть лише за незаконне встановлення балконів на історичних будівлях або за демонтаж та заміну оригінальних дверей та воріт. Наразі питання про штрафи за заміну вікон є лише на стадії обговорення. Соловйова пояснила, що поки такі штрафи не накладатимуться.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.