Мобілізація пенсіонерів: чи роздаватимуть повістки чоловікам старше 60 років

Чи закличуть на фронт пенсіонерів.

Наголошується, що в Україні пропонують прибрати граничний вік перебування на військовій службі. Нині він становить 60-65 років. Відповідний законопроект №10084 зареєстрували у Верховній Раді. Про це пише ТСН.

Отже, як мовиться в матеріалі, адвокат Марина Бекало пояснила, чи означає це, що чоловікам старше 60 років зможуть вручати повістки і забирати їх на фронт.

Авторами проекту закону виступили народні депутати від фракції “Відновлення України” Олександр Юрченко та Анатолій Бурмич. У пояснювальній записці йдеться, що мета ухвалення законопроекту – усунути вікову дискримінацію та максимально широко залучити громадян для забезпечення територіальної цілісності країни.

Документ передбачає право військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань, які мають високу професійну підготовку, досвід та визнані військово-лікарською комісією придатними під час дії військового стану залишатися на військовій службі понад граничний вік без обмеження за віком та строком залишення на військовій службі.

“Такі зміни, у разі ухвалення зазначеного законопроекту, стосуються виключно діючих військовослужбовців, які на момент проходження військової служби під час військового стану досягли граничного віку перебування на військовій службі та виявили бажання продовжити військову службу”, – розповіла Марина Бекало.

Законопроект не передбачає вручення повісток та закликів чоловіків після 60 років.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.