А ось і реальні терміни ухилянтам: для чоловіків розпочався жорсткий пресинг

У Харківській області суд виніс вирок за ухилення від мобілізації.

В Україні продовжується загальна мобілізація, але не всі чоловіки призовного віку прагнуть брати до рук зброю. У Харківській області суд ухвалив вирок жителю Балаклії за попутку ухилення від мобілізації. У Telegram-каналі Харківської обласної прокуратури з’явилися деталі.

Прокурори Ізюмської окружної прокуратури Харківської області суд визнав винним 44-річного чоловіка в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації згідно зі статтею 335 Кримінального кодексу України. Повідомляється, що йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.

Прокурори в суді довели, що мешканець Балаклії, Ізюмського району пройшов військово-лікувальну комісію, яка визнала його придатним до проходження військової служби у ЗСУ.

У лютому 2023 року він отримав повістку для прибуття до першого відділення Ізюмського територіального центру комплектування (ТЦК) для відправлення до військової частини.

Проте чоловік вирішив не з’явитися і весь цей час переховувався у знайомого на дачі. На судовому засіданні обвинувачений визнав свою провину. Він заявив, що не готовий брати до рук зброю і цілитися в іншу людину.

До речі, термін у конституції за скоєння вказаного кримінального злочину вказаний у вигляді позбавлення волі від трьох до п’яти років.

Але, як правило, тих, хто ухиляється від мобілізації, карають по-різному. Наприклад, нерідко суд призначає покарання зі звільненням від відбування покарання з випробувальним терміном чи призначенням м’якшого покарання, ніж передбачено законом.

Буває, хоч і рідко, що суд ухвалює виправдувальний вирок, хоча кількість таких вироків є найменшою, а тому скоріше є винятком із правил.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.