Стосується всіх чоловіків: у Раді вирішили, як покарають за те, що не служите

У Раді вирішили, чи каратимуть чоловіків, які виїхали за кордон під час війни
В уряді України було обговорено можливість запровадити покарання для чоловіків призовного віку за те, що з початку повномасштабного російського військового вторгнення вони виїхали за кордон. Представник президента у парламенті Федір Веніславський у коментарі ВВС News Ukraine розповів про нове рішення, пишуть Факти.

До речі, Веніславський раніше активно виступав за покарання тих, хто залишив Україну та не повернувся під час воєнного стану.

Проте, в інтерв’ю він заявив, що у Верховній Раді передумали запроваджувати кримінальне покарання для чоловіків, які під час війни виїхали за кордон.

На думку чиновника, таке рішення у них відрізало б будь-яке бажання повертатися в Україну. Але попри зміну думки, нардеп підтримує ідею перевірки ухилянтів, які змогли купити підроблені документи.

Веніславський вважає, що Офіс генерального прокурора має звертатися до компетентного органу країни перебування із запитом про повернення. Але він не вважає, що така практика буде масовою, тому що на це немає жодних підстав.

До речі, саме Веніславський порушив тему ухилення від мобілізації чоловіками за допомогою здобуття другої, третьої та наступних вищих освіт.

Річ у тому, що студенти денної форми навчання в Україні одержують відстрочку від мобілізації на весь час навчання.

З початком повномасштабної російської військової агресії в Україні в рази зросла кількість студентів віком від 30 років та старших.

Веніславський вважає, що у такий спосіб чоловіки ухиляються від мобілізації та подав до Верховної Ради законопроєкт, який забороняє давати відстрочку студентам, які отримують другу та подальші освіти.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.