Явка обов’язкова: всім військовозобов’язаним потрібно терміново з’явитись у ТЦК – що почалося

Українців закликали самостійно з’явитися до ТЦК.

На запити щодо “служити доведеться всім”, Збройні сили України відповіли. Питання про необхідність з’явитися до Територіальних Центрів Комплектування та Соцпідтримки (ТЦК) для всіх роз’яснили в Міноборони, пише “Meta”.

“Потрібне розуміння, що країну доведеться захищати кожному з нас, а тому краще прийти до ТЦК самому, знайти підрозділ, у якому хочеш служити, це найкращий шлях”, – сказала заступник міністра оборони Наталія Калмикова.

Володимир Фітьо, начальник служби взаємодії з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ, пояснив, що заклик до військовозобов’язаних громадян України спрямований на те, щоб вони з’явилися особисто у ТЦК для оновлення своїх особистих даних. Це необхідно для того, щоб держава могла мати актуальну інформацію щодо наявності резервів у країні.

“Для того, щоб бути готовим виконувати свій обов’язок щодо захисту України, необхідно з’явитися до своїх Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, та оновити свої облікові дані”, – сказав Фітьо в ефірі телемарафону.

Він наголосив, що важливо підтримувати актуальність інформації про придатність громадян до військової служби, інакше інформація старіє, якщо людина довгий час не з’являється у ТЦК. До військкоматів можна подати документи, що підтверджують право на відстрочку. Це дозволяє правильно розподіляти наявні ресурси у ТЦК та СП.

Як зазначив Фітьо, бувають ситуації, коли людина вважається здоровою в реєстрі бази даних, але насправді має якісь захворювання, про які він не повідомив у ТЦК.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.