Наближається різке посилення мобілізації, непопулярне рішення зачепить цих чоловіків

Верховна Рада фактично визнала провал чергового етапу мобілізації в країні. Депутати частково пов’язують це із раптовою заміною усіх обласних воєнкомів. Кажуть, нові кадри не можуть впоратися з цією роботою.

Як інформує “biz.today.ua”, крім того, закон обмежує працівників ТЦК в їхніх правах. Через це Рада готує законопроект, який буде непопулярним серед громадян, але дасть змогу посилити мобілізацію.

Про те, що мобілізація фактично зірвана, заявив секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

“Ми всі знаємо, що в нас зараз проблема з мобілізацією, можна сказати, провал мобілізації. Після того, як були змінені військкоми, у нас пішов провал мобілізації. Це ситуація, на яку потрібно швидко впливати. Бо якщо ми не вплинемо і нічого не змінимо, у нас будуть дуже великі проблеми”, – сказав нардеп.

Водночас Костенко підкреслив, що такі питання, пов’язані з мобілізацією, має вирішувати не військове, а політичне керівництво країни. Ці рішення будуть завідомо непопулярними і можуть викликати невдоволення у масах, але політичне керівництво має узяти їх на себе.

“Це питання саме політичного керівництва — ухвалення законів, які вже давно лежать непідписані, підписати їх — щодо зменшення віку мобілізації або іншого”, – заявив Костенко

Крім того, зараз Рада разом із військовим керівництвом країни у пришвидшеному темпі готує зміни до законодавства, які дозволять підсилити мобілізацію та виявити всіх ухилянтів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.