Кaтувaння та знущaння у Тернопільському військкоматі: ДБР озвучило мoтoрошні подробиці

Працівникам ТЦК висунуто підозру у побитті чоловіка.

Працівники ДБР повідомили про підозру командиру та солдату-гранатометнику відділу охорони Тернопільського Об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, повідомляє пресслужба Державного бюро розслідування.

У співпраці з СБУ слідчі Бюро накопичили достатньо доказів недозволених дій співробітників ТЦК. Зокрема, встановлено, що приблизно о 22:00 6 жовтня в центрі Тернополя солдат-гранатометник разом з іншими військовослужбовцями зупинили місцевого мешканця для перевірки документів.

Побачивши, що чоловік народився в російському Мурманську, хоча є громадянином України, вони запропонували йому проїхати до військкомату. Після відмови тернополянина силоміць заштовхали до автомобіля, завдаючи при цьому ударів, та доправили до приміщення ТЦК.

Згодом його та ще одного мобілізованого військового побили у приміщенні військкомату. Відео побиття опублікували в соцмережах. На ньому солдат-гранатометник та командир відділу охорони завдають ударів чоловікам, які лежать на ліжках.

Встановлено, що побиття передувало конфлікту потерпілих із черговим військкомату. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння чоловіки, за словами свідків, намагалися побити чергового та забрати у нього зброю. Заяву про побиття черговий направив до поліції.

Працівники ДБР розпочали розслідування інциденту після звернення на “гарячу” лінію Теруправління ДБР у Львові.

11 жовтня командиру відділу охорони та солдату гранатометнику було повідомлено про підозру у катуванні (ч. 2 ст. 127 КК України).

Крім того, солдату-гранатометнику також повідомлено про підозру у незаконному позбавленні волі людини, за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням фізичних страждань (ч. 2 ст. 146 КК України).

Готуються клопотання про обрання запобіжних заходів підозрюваним та їх відсторонення від займаних посад.

Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.