Селяни стануть мільйонерами: у Кабміні попередили про стрибок цін на землю

Українцям розповіли про ціни на землю.

Як відомо, у Міністерстві аграрної політики та продовольства України очікується, що ціни на ринку землі в Україні зростуть після його відкриття для юридичних осіб з 1 січня 2024 року. Про це заявив заступник міністра аграрної політики та продовольства України з цифрового розвитку Денис Башлик під час прес-конференції у Медіацентрі Україна – Укрінформ, пише finance.

Отже, “вийдуть (на ринок. — Ред.) ті, хто довго чекає — юридичні особи, які бажають мати землю у власності для того, щоб мати можливість розвивати довгі інвестиційні проекти. Це, звичайно, спричинить зростання ціни”, — сказав він.

Отож, Башлик зазначив, що зараз в Україні найвищі ціни на земельному ринку фіксують у трьох областях: в Івано-Франківській, де середня ціна за гектар зросла майже до 2 тис. дол. США, у Львівській – 1450 дол. за га та Тернопільській – 1400 дол.

Слід нагадати, що ринок землі в Україні офіційно стартував 1 липня 2021 року. До 2024 року купувати сільськогосподарську землю можуть лише фізособи-громадяни України з обмеженням у 100 гектарів. Закон про ринок землі забороняє купувати землю іноземцям.

З 1 січня 2024 р. в Україні стартує другий етап запровадження ринку землі, коли землю зможуть купувати юридичні особи, зареєстровані в Україні. Придбати можна буде не більше ніж 10 тис. га земель сільськогосподарського призначення.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.