Для всіх, кому “стукнуло” 60 років: у Пенсійному фонді терміново звернулися щодо виплат

Українці, які ігнорують похід до ПФУ, можуть випасти з черги на кілька місяців

Для всіх наших шановних та дорогих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є відповідь на важливе питання від експертів із Пенсійного фонду. Представники організації розповіли, що чекає на громадян, яким уже виповнилося 60 років, і вони “затягують” з поданням документів на нарахування виплат.

Існує ціла низка проблем через те, що громадяни, які мають право виходити на заслужений відпочинок, але ігнорують факт звернення до Пенсійного фонду.

Українці втрачають тижні, а то навіть місяці через те, що пізно дізнаються про помилки в трудових книжках. Багато хто буквально проливає сльози через те, що їх відправляють за додатковими довідками.

У деталях про це нагадали у прес-службі Пенсійного фонду України, написавши про це у мережі Facebook.

Наприклад, є одна показова історія. Українка звернулася до експертів з пенсійних питань та заявила, що 24 вересня цього року їй виповнилося 60 років, проте виплати їй ніхто не збирається призначати, оскільки під час заповнення трудової книжки помітили виправлення у даті прийому її на роботу.

Українські пенсіонери, скріншот: YouTube

Як виявилось, ця помилка спровокувала похід за новою довідкою, щоб довести цілих 6 років роботи. Однак така “подорож” може затягтися на тижні. Саме тому громадянка вирішила уточнити, з якого місяця призначатимуть виплати, якщо вона встигне віддати довідку протягом 30 днів.

 

Представники Пенсійного фонду відповіли, що звернення за призначенням пенсії може здійснюватися будь-коли після виникнення права на пенсію.

Якщо звернення за пенсією відбувається протягом 3 місяців з дня досягнення особою пенсійного віку, пенсія призначається з дня, що настає за днем ​​досягнення пенсійного віку.

Читайте також  Чоловік вбив брата, щоб забрати пенсію матері

При цьому днем ​​звернення за призначенням пенсії вважається день ухвалення ПФУ відповідної заяви з необхідними документами.

Тобто, у зазначеному випадку, якщо заява буде подана протягом 3 місяців, тобто до 24 грудня, то пенсія буде призначена з 25 вересня.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: