Скрутять та потягнуть до ТЦК: у яких випадках військкоми можуть затримати чоловіка – роз’яснення

У яких випадках ТЦК можуть затримати військовозобов’язаного чоловіка
Під час дії воєнного стану йде загальна мобілізація, під час якої чоловікам вручають повістки. Це може відбуватися будь-де. Про це розповідає РБК-Україна.

Після вручення повістки громадянин може бути вільним, однак йому необхідно буде з’явитися до ТЦК у зазначену на порядку денному дату. Найчастіше чоловіків затримують під час процесу вручення та силою доставляють до ТЦК.

За словами адвоката, співробітники ТЦК не мають права затримувати громадян лише спільно із поліцією. При цьому виключно за умови вчинення певного правопорушення.

Також затримувати чоловіків мають право патрулі, до складу яких входять представники Національної поліції та військові Національної гвардії.

Вони мають бути призначені наказом коменданта, який у свою чергу має видати наказ чи інші розпорядчі документи, де має бути зазначено, що саме можуть робити ці особи.

Адвокат наголошує, якщо людина не вчиняла правопорушення або будь-який злочин, а просто відмовилася від повістки, її не мають права затримувати. Навіть якщо під час розмови з представниками ТЦК він поводився агресивно.

Адвокат зазначає, що якщо чоловік опинився у такій ситуації, то одного дзвінка адвокату буде мало. Обов’язково необхідно звертатися зі скаргою до кількох органів, зокрема до Міноборони та ДБР.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.