Готуються важливі зміни у мобілізації: як і кого хочуть забирати до армії

Народні депутати пропонують переглянути обмеження за віком для ЗСУ
Рада зареєструвала законопроєкт №10084, який має на меті дозволити перебування на військовій службі без обмежень за віком. Автори документа заявили, що його ухвалення дозволить досвідченим військовим залишатися на службі вже після досягнення граничного віку.

Зокрема, законопроект пропонує внести зміни до ч. 2 ст. 22 ЗУ “Про військовий обов’язок та військову службу”. Це дозволить військовим залишатися на військовій службі понад граничний вік та за умови визнання ВЛК придатними до служби.

“Під час дій військового стану військовослужбовці Збройних Сил України та інших військових формувань, які мають високу професійну підготовку, досвід практичної роботи на посаді, яку вони займають, визнані військово-лікарською комісією придатними за станом здоров’я для проходження військової служби, на їх прохання можуть бути залишені на військовій службі понад граничний вік перебування на військовій службі, без обмежень за віком та строком залишення на військовій службі”, – йдеться в пояснювальній записці.

На сьогодні граничний вік за законом:

для рядового, сержантського та старшинського складу, молодшого та старшого офіцерського складу – до 60 років;
вищого офіцерського складу – 65 років.
Відповідно до ч. 2 ст. 22 “Про військовий обов’язок та військову службу” військовослужбовці ЗСУ, визнані ВЛК придатними за станом здоров’я для проходження військової служби, на їх прохання можуть бути залишені на військовій службі понад граничний вік – строком до 5 років.

На початку повномасштабного російського вторгнення значна кількість військовослужбовців мобілізувалася у віці, наближеному до граничного, а деякі вже досягли граничного віку.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.