Загинули цілими сім’ями: стало відомо, кого вбила російська ракета в селі Гроза на Харківщині

Російська ракета забрала життя одразу 52 мешканців маленького села Гроза Харківської області. Люди зібралися на поминальний обід у невеликому кафе після перепоховання земляка-військового. Саме туди окупанти спрямували “Іскандер”. Серед загиблих є 6-річний хлопчик, ще двох дітей шукають.

 

Місцеві жителі вважають, що такий терористичний акт міг статися лише за наводкою когось із місцевих колаборантів. До вересня минулого року Грозу, як і сусідні села, окупували росіяни. І тут були ті, хто співпрацював із росіянами. Деякі з них втекли, коли прийшли ЗСУ. Але залишилися й ті, хто затаїв злобу проти України.

Докладніше про це читайте у матеріалі OBOZREVATEL.

Прийшли згадати загиблого воїна

У четвер 5 жовтня близько шістдесяти мешканців села Гроза Харківської області зібралися на поминальний обід у невеликому кафе-магазині. До цього вони перепоховали у своєму селі місцевого жителя Андрія Козиря, військового, який загинув на початку повномасштабної війни. Раніше він був похований у Дніпрі.

На фронт Андрій пішов разом зі своїм сином Денисом. Нещодавно син загиблого за станом здоров’я був демобілізований. Коли повернувся до рідного села, вирішив тіло батька перепоховати на малій батьківщині.

Сім’я організувала поминки у невеликому кафе. Тоді по ньому і вдарили росіяни “Іскандером”. Загинули Денис із 20-річною дружиною Ніною, його бабуся та дідусь, а також мама дружини.

“Моя дорога Ніно Валентинівно, Ніно, Нінчик… Через 9 днів я б написала величезне привітання з твоїм 21-м днем народження, але твоє серце перестало битись у 20, і сьогодні я пишу некролог. Проклята наводка якогось виродка зупинила цю мить життя моєї надзвичайно талановитої подруги, одногрупниці Ніни Козир”, – написала на своїй сторінці у Facebook подруга загиблої Катерина Литвин.

Читайте також  На фронті загинули 6 військових із двох областей на заході України

Дівчина розповіла, що разом із Ніною вони навчалися у виші, Ніна займалася народним співом, а Катерина захопила її волонтерством. Ніна була донором крові.

На поминки у кафе зібралася більшість із тих, хто залишився у Грозі. Місцеві жителі розповідають, що до лютого 2022 року тут мешкало 330 осіб. Більшість жителів виїхали, залишилося приблизно 100 мешканців. Й ось половину з них убили росіяни.

Практично у кожній сім’ї є загиблі. Впізнати на місці змогли 35 тіл. Від деяких із них залишилися лише частини, рідні впізнавали їх за документами, одягом. Решті будуть проводити експертизу ДНК.

Хто ще загинув

Серед загиблих Ірина й Тетяна Харабки. Обидві були заміжні за двома братами Миколою та Ігорем.

У Тетяни залишилися доросла донька й онука, яка нещодавно вийшла заміж. Її чоловіка Ігоря поранено.

Ще одна мешканка села Юлія Коваленко написала: “Сьогодні найстрашніший день у моєму житті, я втратила всіх своїх рідних”.

Під час вибуху російської ракети загинули мама і тато, а також брат Юлії Коваленко.

Свою маму, брата Володимира та невістку Світлану втратив і Олександр Мухуватий. Судячи зі сторінки Володимира, він був викладачем фізики й інформатики, займався розвитком фінансової грамотності в дітей.

Нещодавно закінчив спеціальні курси “Цифрові інструменти Googlе для освіти”. І навіть став “амбасадором фінансової грамотності” від Фонду гарантування вкладів. У Світлани та Володимира залишилося двоє дітей.

Володимир працював у Безмятеженському ліцеї. На сторінці ліцею у Facebook колеги написали:

“Своїми діями та вчинками, своїм розумом виховав не одне покоління учнів. Уміло вчив їх мудрості й відповідальності. Володимир Володимирович був людиною мудрою, врівноваженою, чуйною, доброю, ніколи не забував про проблеми тих, хто поруч”.

Читайте також  “Долі не обирають…”: слова дружина загиблого командира приголомшили українців. Відчувала

Маму Юлію Бардась та бабусю Раю втратили двоє братів 10 та 13 років. Юля з мамою пішли на поминальний обід та загинули. Діти залишились із батьком. Загиблій Юлі було 36 років, її мамі – 72.

Також загинула і медсестра Харківського обласного центру екстреної допомоги та медицини катастроф Вікторія Сапач.

“Спи спокійно, наша Зірочко, нам дуже тебе не вистачатиме. Твого оптимізму, запалу, життєрадісності, твого неповторного гумору. Колектив втратив одного з найкращих співробітників”, – написала колега загиблої Інна Палеха.

Загинула й 60-річна Олена Крисевич, вона була вчителем, у неї залишилися дочка та онуки. Й викладач ПТУ Тамара Соляник.

Наразі у селі Гроза працює поліція, слідчі збирають відомості про те, що трапилося, а також беруть аналізи ДНК для впізнання тіл.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.