“Свята дитина була”: у боях за Бахмут загинув молодий прикордонник і титулований спортсмен

На 24-му році російські окупанти обірвали життя українського військового та спортсмена Іллі Кобченка. Майстер спорту з сумо та універсального бою загинув під час обстрілу поблизу багатостраждального Бахмута. Про загибель Кобченка розповів проект “Ангели спорту”.

 

Ілля народився 7 жовтня 1999 року в Сумах, ріс активною дитиною, яка любила спорт і перепробувала чимало секцій різних єдиноборств. У результаті Кобченко досяг звання майстра спорту України з сумо та універсального бою. news.obozrevatel.com

Також сумчанин був кандидатом у майстри спорту з вільної боротьби. Неодноразово ставав переможцем та призером змагань з панкратіону, греплінгу, ММА та рукопашного бою. Проте Ілля не зупинився на спортивній кар’єрі, а захотів захищати кордони України.

З 2017-го до 2019 року Кобченко навчався у Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. 2019-го виграв чемпіонат Держприкордонслужби країни з самбо. Після отримання диплому два роки проходив службу у підрозділах Чернівецького прикордонного загону, а з 2022-го – у Львівському.

Під час повномасштабної війни з РФ 23-річний інспектор прикордонної служби комендатури швидкого реагування опинився на Донбасі, а потім у найгарячішій точці українського фронту – під Бахмутом.

8 травня 2023 року старший сержант Кобченко у складі підрозділу виконував бойове завдання у районі населеного пункту Бахмут. І під час чергового масованого мінометного обстрілу з боку російських окупантів один із боєприпасів розірвався поряд із 23-річним Іллею. На жаль, прикордонник отримав тяжкі поранення, несумісні із життям.

Близькі та знайомі згадують Кобченка як дуже цілеспрямованого хлопця, людину зі стрижнем. Але водночас чесного та готового прийти на допомогу.

“Свята дитиночка була – один-єдиний, такий успішний. Я не знаю, як можна батькам пережити, як далі після цього жити. Я знаю, що в педуніверситеті він навчався. Він же спортсмен. Там стільки медалей, стільки всього”, – розповіла suspilne.media знайома Іллі Ніна Руденко.

Читайте також  Йому було лише 23: пекло війни забрало життя українського плавця та тренера

“Людина, з якої треба брати приклад усім іншим, хто живе і хто ходить вулицями. Людина, яка досягла висот. Ми це все бачимо за її результатами – грамотами, медалями. Дитина, яка завдяки допомозі батьків досягла висот, які не кожному дані”, – поділився спогадами про Іллю його знайомий Юрій.

У серпні 2023 року у Сумах відбувся відкритий чемпіонат міста з пляжної боротьби пам’яті загиблих Героїв України. Одним із тих, кому організатори присвятили змагання, був Ілля Кобченко

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.