Мобілізація в Україні: Кому чекати на повістку з 1 вересня, а хто отримає відстрочку

Чи зміниться мобілізація з 1 вересня.

В Україні чиновники знову продовжили воєнний стан у країні до 15 листопада 2023 року. Це означає, що процедура вручення повісток військовозобов’язаним у країні продовжиться. Чи зміниться мобілізація з 1 вересня, повідомляє Obozrevatel.

Закликатимуть на службу до армії тих, хто за станом здоров’я визнаний придатним до військової служби. Однак є й підстави, за якими можна отримати відстрочку від мобілізації чи звільнення від проходження військової служби у особливий період країни.

Нещодавно Верховна Рада України змінила правила, згідно з якими військовозобов’язаним надається відстрочка від мобілізації. Але загалом правила залишилися колишніми.

Так, зміни стосуються осіб, у яких один із подружжя — чоловік чи дружина, один із батьків чи батьків дружини (подружжя) мають інвалідність І чи II групи. Але за умови, що такі особи з інвалідністю не мають інших працездатних осіб, які зобов’язані відповідно до закону їх утримувати.

Отже, тепер відстрочку можна отримати лише в тому випадку, якщо в сім’ї військовозобов’язаного немає інших людей, здатних утримувати особу з інвалідністю.

Військовому заклику підлягають такі громадяни:

Придатні та обмежено придатні чоловіки віком від 27 до 60 років з наявністю військового досвіду або без нього;

Придатні та обмежено придатні чоловіки віком від 18 до 27 років, якщо вони проходили строкову службу та/або проходять військову службу у запасі або резерві;

Призовники віком від 18 до 27 років, які не проходили термінової служби. Вони підписують контракт із ЗСУ;

Зняті та виключені з військового обліку чоловіки, визнані придатними або обмежено придатними під час воєнного стану, якщо вони не скористалися правом на відстрочку або якщо не засуджені за тяжкий злочин.

Читайте також  Названо дату ймовірного масованого обстрілу України ракетами РФ: скільки часу залишилося і що відомо наразі

Також можуть призвати й обмежено придатних осіб. Вони проходять службу в частині забезпечення або ТЦК і СП.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.