Українця закатували до смерті в польському витверезнику

Через два роки після трагедії, з’явилися візуальні докази, що польські поліцейські били і катували українця Дмитра Никифоренка, який згодом помер у витверезнику міста Вроцлав.

Відеозапис побиття оприлюднило польське видання Onet.

Жертва поліцейських Дмитро Никифоренко родом із Вінницької області, працював у Польщі на будівництві. 30 липня 2021 року він повертався зі святкування разом із колегами, на якому всі випивали, і Дмитро був п’яний. Пізніше перевірка показала, що у його крові було 1,5 проміле алкоголю. Як наголошує видання, всупереч першим заявам поліції, у його тілі не знайшли наркотиків чи стимуляторів. Дмитро повертався додому автобусом, нікого не принижував, не поводився непристойно і в якийсь момент просто заснув. Коли автобус прибув на кінцеву зупинку і водій не зміг розбудити пасажира, Дмитру викликали швидку, а потім поліцію, яка забрала його у витверезник.

О 22.27 Дмитра зафіксувала камера, встановлена перед входом до Вроцлавського центру допомоги особам у стані алкогольного сп’яніння. Кілька років тому міська влада передала приміщення Асоціації взаємодопомоги імені кардинала Стефана Вишинського після того, як через недбальство персоналу там живцем згоріла п’яна жінка, прив’язана ременями до ліжка. Кадри, зняті за кілька хвилин, і свідчення поліцейських доводять, що перед виходом з машини проти нього застосували сльозогінний газ. На обличчі Дмитра видно свіжі сліди.

Силу до Дмитра почали застосовувати о 22:41, а о 23:06 медики почали проводити реанімаційні заходи, які не допомогли врятувати чоловіка.

О 22:41 Дмитра за руки і за ноги четверо людей занесли до кімнати та поклали на ліжко. Його постійно утримували працівники витверезника та поліцейські, тиснули палицею, притискали до ліжка та били. На відео чітко видно, що Дмитро був знерухомлений. Якоїсь миті один із поліцейських сів йому на спину.

Читайте також  Вихідні на зимові свята 2020: скільки відпочиватимуть українці на Новий рік і Різдво

Близько о 22:57 його вже не тримали, він нерухомо лежав на ліжку, присутні – троє поліцейських, а також ще двоє чоловіків та три жінки – стояли та спостерігають за лежачим Дмитром. Розв’язавши ноги та перевіривши його стан здоров’я, чоловіка поклали на підлогу та почали надавати першу допомогу. За кілька хвилин безуспішні зусилля продовжили медики.

Никифоренко намагалися замовчувати. Рідним українця повідомили лише, що він помер під час втручання поліції через припинення серцебиття. Жорстокі кадри побиття українця можна побачити, перейшовши за посиланням.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.