Перекривають дорогу та кидаються під колеса: адвокат розповів, як діють воєнкоми на дорогах

Нещодавно у Запоріжжі працівники ТЦК зупинили автомобіль та вилучили у водія права. Коли за кермо автівки пересіла пасажирка, один із військових кинувся прямо під колеса автомобіля, щоб жінка не змогла зрушити з місця.

Адвокат у сфері військового права, юрист ЮФ GRACERS Сергій Савинський розповів про те, що такі дії військкомів порушують закони України.

Фахівець розповідає, що військові перевищили свої повноваження, адже на мають права зупиняти авто та вилучати водійські права.

“Лише поліцейські мають право зупинити машину, а співробітники ТЦК можуть потім підійти. І вже тим більше, перевіряти водійські права і забирати їх військкоми не мають права. Вони не є суб’єктами, яких уповноважили на таку діяльність законодавчі акти України”, — зазначає юрист.

Якщо вам перекривають дорогу працівники ТЦК, адвокат радить себе поводити себе обережно у цій ситуації та не нариватись на неприємності.

“Збивати нікого не треба. Не виходьте з машини, викличте поліцію в разі відсутності реакції військових, які стали на дорозі. Можна, звісно, законними діями спробувати переконати їх піти з дороги”, — продовжив юрист.

Адвокат рекомендує відразу знімати те, що відбувається на дорозі, адже військові у суді можуть спробувати трактувати цю ситуацію як ДТП та вимагати вашого покарання.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.