“Є наказ“: в Україні розпочалося масове відрахування студентів із вишів

В Україні розпочалося відрахування студентів із вишів. Їхні керівництва пояснили ситуацію наявністю відповідного наказу.

“Є наказ“: в Україні розпочалося масове відрахування студентів із вишів – today.ua
Керівники вищих навчальних закладів повідомили про планові відрахування студентів. Йдеться про тих з них, хто пропускає більшість занять. За підсумками вересня стане відомо, хто несерйозно ставиться до навчального процесу та не планує гризти граніт науки.

З 1 вересня більшість студентів почала навчатися офлайн. Очне навчання нарешті відновили повністю – вперше за останні 3,5 роки. Школи та інші навчальні заклади переходили до онлайн-режиму через пандемію коронавірусної інфекції, а також у зв’язку із початком повномасштабної війни.

За неявку на пари передбачено покарання. Наразі розпочалося масове відрахування з вишів студентів, які проігнорували заняття протягом перших десяти днів нового семестру.

Декан факультету комп’ютерних наук Національного авіаційного університету Сергій Гнатюк заявив, що багато студентів на момент початку навчання перебували за кордоном. Потрібно з’ясувати, чи продовжуватимуть вони навчання в дистанційному режимі або їх відрахують.

Заступник декана кібернетичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка Олена Кашпур наголосила, що до прогульників суворе ставлення:

“Є наказ ректора щодо відрахування через 10 днів. Ми завжди виконуємо наказ ректора”.

“Є наказ“: в Україні розпочалося масове відрахування студентів із вишів

Нагадаємо, що керівництву вишів рекомендували до такого методу покарання студентів у Міносвіти. Незабаром стане відомо, як нову політику реалізуть на практиці, бо до 1 жовтня всі списки на відрахування вже мають бути готові.

Відомо, що багато чоловіків вирішили стати студентами, щоб отримати відстрочку від мобілізації. Деякі з них виявили бажання здобути другу чи навіть третю освіту. Ті, кого відрахують із вишів, зможуть поповнити лави ЗСУ та захищати Україну від російських окупантів.

Читайте також  Студентів поставили перед фактом: Відрахують із ВНЗ за 10 днів після вступу – кому не пощастить

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.