Повістку принесли додому: що ви повинні зробити – детальна інструкція

Військкоми розповіли про процедуру рознесення повісток за місцями проживання чоловіків.

Про те, як мають діяти військовозобов’язані у разі, якщо повістку принесли додому, розповідає старший офіцер відділу обліку та бронювання одного з київських районних ТЦК в інтерв’ю “АрміяInform”.

Журналісти поспілкувалися з офіцером, який відповідає за облік та бронювання військовозобов’язаних, а також із представниками ТЦК виїхали на рознесення повісток за вказаними адресами.

Військкоми кажуть, що планування мобілізаційних заходів – досить складне завдання. За їхніми словами, рознесення повісток має розподілятися щодня, щоб не створювати надмірне навантаження на ТЦК.

Співробітники ТЦК додали, що якщо до військовозобов’язаного прийшли з повісткою, це не означає, що прямо зараз його буде мобілізовано до лав Збройних Сил України. Чоловік має прийти до ТЦК у строки, вказані у повістці — зазвичай це один-два дні із зазначеними документами.

Насамперед, ТЦК цікавить уточнення облікових даних, а саме: з’ясування актуальної освіти, спеціальності, сімейного стану, місця роботи, проживання та реєстрації.

Наступним кроком є ​​направлення на військово-лікарську комісію для з’ясування стану здоров’я та, відповідно, придатності до військової служби. Як правило, направлення на військово-лікарську комісію видається у день візиту.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.