Нові тарифи на газ у жовтні: облгази показали розцінки для споживачів по всій Україні

Постачальники газу показали свої ціни для населення у жовтні.

Вже залишаються лічені дні до настання другого осіннього місяця жовтня. Компанії, що постачають населенню газ, опублікували свої ціни на “блакитне паливо”, повідомляє Газправда.

У жовтні за кубометр газу українцям доведеться сплатити від 7,70 до 9,99 грн. Вказується, що це річні пропозиції, які 12 постачальників утримують для своїх клієнтів.

Тобто, якщо порівнювати із попередніми місяцями, то ціни на газ у жовтні не змінюються. Враховуючи, що вже з середини жовтня офіційно має розпочатися опалювальний сезон, споживачам можна не переживати, що вони платитимуть більше.

Залежно від компанії, ціна на газ відрізняється. Так, найнижчий тариф має компанія ТОВ “Еру людям” – 7,70 грн за кубометр. Загалом, 7 постачальників продають своїм клієнтам газ за ціною, нижчою за 8 грн за кубометр, ще 5 встановили ціну вище за 8 грн.

Але варто зазначити, що більшість українців є клієнтом Газопостачальної компанії “Нафтогаз України” – 98% від усієї кількості українських побутових споживачів газу.

Уточнюється, що це 12,4 млн. українських домогосподарств, яким “Натфогаз” продовжує продавати “блакитне паливо” за ціною 7,96 грн за кубометр. Чинні річні тарифні пропозиції діють до 1 травня 2024 року включно.

Це означає, що поки не закінчиться майбутній опалювальний сезон, користувачі платитимуть за нього за такою ціною постійно.

Крім цього, 22 серпня поточного року уряд України ухвалив рішення продовжити дію ПСО (покладання спеціальних обов’язків) на ринку природного газу, що дозволить зберегти без змін та тарифи на тепло.

Компанія “Нафтогаз трейдинг” реалізовуватиме газ для населення для виробників тепла (на яке покладено ПСО) по 7420 грн за тисячу кубометрів.

Крім того, для бюджетних організацій компанія встановила ціну на газ по 16390 грн за тисячу кубометрів, для інших споживачів ціна газу буде знижена до минулого сезону і визначатиметься за формулою, виходячи з ринкових цін в Україні.

Читайте також  Дозволь, хоч на доню гляну…

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.