Вдарять морози і піде сніг: синоптик назвав дату, коли почнеться похолодання

Температура повітря в Україні почне падати вже з першого дня жовтня.

Погода в Україні у жовтні цього року сильно погіршиться. Вже з перших днів місяці увірветься серйозне похолодання. Про це в коментарі Главреду розказав народний синоптик Станіслав Щедрін.

Сильні дощі накриють Україні з 2-3 жовтня. Похолодання буде по всій Україні.

“В цілому жовтень, особливо перша його декада, буде дощовим. Однак денна температура в більшості областей коливатиметься близько 15-20 градусів тепла, на півдні України – 20-25 градусів”, – говорить Щедрін.

Синоптик Наталка Діденко переконана, що погода почне змінюватись вже з першого дня жовтня. Сильні дощі накриють Україну і земля вбере потрібну вологу. Температура повітря зміниться з літньої на осінню і дихати стане легше, каже синоптик.

Заморозки і перший сніг
Перші заморозки почнуться з 5 жовтня. Вночі мороз може бути на території західних, північних та центральних областей. Однак заморозки не будуть тривалими і протримаються кілька днів. Після цього розпочнеться потепління, але дощів буде більше.

Перший сніг в Україні очікується вже у жовтні.

“У Карпатах перший сніг може випасти вже на початку жовтня. У більшості регіонів першого снігу варто очікувати не раніше, ніж наприкінці жовтня”, – додав Щедрін.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.