Вже з понеділка: жінкам треба з’явитися до ТЦК

Українок очікують на глобальні зміни з 1 жовтня.

З 1 жовтня жінки-медики мають пройти обов’язковий військовий облік. Однак поки що немає планів обмежувати їхній виїзд за кордон, на відміну від чоловіків. Про це заявив представник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

Відповідно до чинного законодавства обмеження на виїзд за межі України поширюються на чоловіків призовного віку від 18 до 60 років. Однак навіть вони можуть виїхати з країни за дотримання певних умов.

Обмеження на виїзд за кордон для жінок наразі застосовуються лише стосовно чиновників та співробітників деяких держустанов.

З 1 жовтня жінки, які підлягають військовому обліку, будуть перебувати в окремій категорії, і на них не поширюватимуться обмеження на виїзд за кордон.

Представник Державної податкової служби України підтвердив, що наразі не обговорюється питання щодо запровадження обмежень на виїзд жінок, які перебувають на військовому обліку.

Нагадаємо, у січні президент Володимир Зеленський запровадив заборону на виїзд чиновникам за кордон у службових справах. Пізніше уряд прийняв відповідну ухвалу.

Відповідно до нього державні посадові особи, незалежно від статі та придатності до військової служби, не мають права залишати країну під час воєнного стану.

Ці обмеження поширюються зокрема на міністрів та їх заступників, керівників центральних органів виконавчої влади, керівників офісу президента, державних органів, народних депутатів, керівників місцевих адміністрацій та інших посадових осіб.

Однак тут є винятки для службових відряджень, лікування та відвідування неповнолітніх дітей.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.