“Жовтень стане вирішальним у війні”, – мольфар Макс Гордєєв

Мольфар Макс Гордєєв в інтерв’ю УНІАН розповів, що чекає на Україну в жовтні, чи продовжуватимуться ракетні атаки, чи безпечно ходити дітям до школи, та коли закінчаться бойові дії.

Максе, розкажіть, які дні жовтня будуть небезпечними?

По-перше, хочу одразу сказати, що жовтень буде доволі важким. Особливо обережними варто бути 1, 5, 17, 18, 19 жовтня. У ці дні ситуація буде дуже напруженою, потім буде невелике послаблення. Однак вже з 20-х чисел енергетичний стан України буде дуже важким. Наразі складно зрозуміти, це будуть прильоти чи якісь інші погані новини. Жовтень сам по собі неспокійний місяць. Проте не дивлячись ні на що, наші ЗСУ рухаються в правильному напрямку.

Саме через це Росія лютує, вона не може знайти свою правильну стратегію. Тому країна-терористка зараз намагається нас посварити з усіма країнами, вона підбурює, вкладає кошти в якісь заговори. Тобто намагається зробити так, щоб наша країна мала поганий вигляд, щоб самі українці почали робити так, аби президент Володимир Зеленський залишив свій пост.

Чи будуть у жовтні прильоти?

Так, окупанти вибиратимуть якісь особливі дні і наноситимуть ракетні удари. Найбільша небезпека нависла над Кривим Рогом, Дніпром і Дніпропетровською областю, Харковом і Харківською областю, Одесою і Одеською областю. Що стосується Києва, то росіяни намагатимуться пробивати електростанції. Звісно, в Києві знаходиться найбільше ППО, але ми повинні розуміти, що вони гатитимуть по містах, які найменш захищені і знаходяться неподалік від Києва. А це Полтава, Суми, Житомир, Вінниця. Там буде дуже важко. Подібне відчує на собі Західна Україна.

Зараз ми знаходимося на дуже важливій і вирішальній стадії війни. Жовтень вирішить подальшу долю нашої країни. Однак є позитивний аспект. Він полягає у тому, що ми зможемо виявити якихось зрадників. Наразі все залежить від контрнаступу.

Читайте також  Матінко рідна… Знову! Pосія вкотре здійснила цинічну атаку на Xмeльниччинy: що відомо пpо вибyxи в peгіоні…

До речі, за останній час було декілька повідомлень щодо мінування шкіл. Скажіть, будь ласка, чи варто зараз відпускати дітей до учбових закладів?

Окупанти працюють не тільки зі зброєю, а й з психологією. Наприклад, вони нападають вночі, коли люди сплять, щоб вони вставали і бігли в укриття. Це повна руйнація режиму, тому що Путін прекрасно знає, що якщо людина не висипається, то вона постійно перебуває в стресовому стані.

З мінуванням шкіл така сама історія. Вони це роблять спеціально для того, аби школярі не вчилися, щоб постійно були якісь проблеми, щоб боялися мінування. Чи є насправді така небезпека – може бути, але на даний час я її не бачу.

Ми можемо звільнити якісь території найближчим часом?

Я бачу, що перемоги йдуть у напрямку Азовського моря. У жовтні ми можемо дійти до потрібної мети. І є дуже висока імовірність, що до середини 2024-го року може закінчитися війна. Але хочу сказати, що війна – це не про те, хто більше вбив людей, це політична історія. Тому ми маємо розуміти, що повинні бути якісь переговори. Також є шанс, що нас візьмуть в НАТО.

Тобто ви не згодні з думкою американських чиновників, що війна триватиме ще 5-7 років?

Насправді дуже багато брехні з приводу того, що американскі ЗМІ пишуть і аналізують. Так, в якомусь сенсі вони праві, що війна ще може бути протягом цього часу, бо війна – це не тільки бойові дії, а й політичні ігри. Це також певне розповсюдження негативної інформації.

Дійсно, навіть коли ми дізнаємося про перемогу, бойові дії можуть тривати на прифронтових територіях. Тобто якщо ми виженемо окупантів зі своїх територій, то не факт, що війна закінчиться. Вони почнуть бити ракетами з різних міст. Звичайно, не всі можуть долітати. Але стовідсотково можу сказати, що ситуація буде важкою. Тому нам потрібно з вами розуміти, що всі питання стосовно закінчення війни, вони дуже умовні. Росія не звикла програвати. А коли з’явився такий конкурент, такий противник, який достойно відбивається, у них звісно зриває дах. Тому поки вони повністю себе не вичерпають, звичайно, вони не зупиняться.

Читайте також  На золотому кільці Карпат Івано-Франківщини залишилось відремонтувати 10 кілометрів дороги

А яка доля чекає на Крим?

По-перше, з Кримом не все так просто. Ми можемо побачити прильоти в Сімферополі та інших містах, ще буде “бавовна”. Тому зараз півострів готується до воєнних дій. Готуватися треба і ЗСУ. Буде прям така жорстока війна, але, до речі, ця війна може бути в період, як кажуть американські аналітики, 5-8 років. Тому що з Кримом не все так однозначно. Як казав Буданов: “На жаль”.

Наразі астроексперти кажуть, що Путін доживає свій вік. А що ви думаєте з цього приводу?

У Путіна реально все погано зі здоров’ям. Не дивлячись на те, як його намагаються зараз реабілітувати, вивести з усіх негативних аспектів, не треба забувати про те, що у нього вже маразм, шизофренія. Щодо раку четвертої стадії – можливо. Але поки я не бачу його смерті. Мені здається, що його шизофренія прогресуватиме і далі. Чим старше він буде ставати – тим більше ці психічні проблеми даватимуть про себе знати.

Тим більше, коли не стане Кадирова, він боятиметься, щоб Чечня на нього не напала. Україна вже показала, що можна боротися з окупантами, тому і інші країни і міста набираються сміливості.

До речі, щодо Кадирова. Він ще живий?

Кадиров не помер. Це все схоже мені на історію з Жириновським. Наразі Кадиров живий і перебуває з родиною. Він ховається. Йому вигідно, аби всі думали, що він помер. Таким чином він хоче виявити людей, які йдуть проти нього. Тобто йому важливо дізнатися, які люди після його смерті захочуть бути при владі. Тому можу сказати, що його смерть – фейкова історія.

Чи може бути ще одна війна – в Україні – через десятки років, наприклад?

Читайте також  П'яний 23-річний поліцейський влаштував смертельне ДТП на Волині

На даний час я думаю, що ні. Негативна ситуація буде саме у Росії з іншими країнами. А про те, що може бути ще одна війна в Україні навіть візуалізувати не треба.

Те, що відбувається наразі, наприклад, з Польщею – робиться спеціально. Ця негативна історія спрямована на те, щоб посварити нас з іншими країнами, як я вже казав. Всі ці розмови про те, що українці – невдячний народ, – пропаганда.

Путіну дуже вигідно зараз, щоб Україна і Польща посварилися і щоб вони мали ось таку собі негативну життєву ситуацію, яка призведе до усіх роздорів, скандалів і тому подібному. Тому він пропагує, допомагає фінансово польським націоналістам, які починають роздувати оцю війну проти України. Але до кінця року все буде добре. Мені здається, що все налагодиться і проблем ніяких не буде.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.