“Купуйте акумулятори та генератори”: в Укренерго попередили українців про відключення електроенергії

В Укренерго зробили заяву щодо майбутніх відключень електроенергії. Споживачів закликали підготуватися до перебоїв у постачанні та завчасно придбати генератори та акумулятори.

Як інформує “biz.today/ua”, про це повідомив голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький. Зазначено, що у разі виникнення дефіциту електроенергії в країні компанія доводить до регіонів ліміти споживання. Однак кого і наскільки відключатимуть вирішуватимуть в обленерго.

“Важливо, щоб споживачі підготувалися, бізнес. Всім, хто має змогу придбати автономні джерела живлення – генератори, акумулятори – важливо це зробити”, – наголосив топ-менеджер.

На думку Кудрицького, бізнесу потрібно задуматися над використанням імпортованої електроенергії, бо вона обходиться дешевше, ніж та, яку виробляють генератори.

Експерт уточнив, що компанія забезпечила технічну можливість імпортувати до 1200 МВт електроенергії. Але має бути можливість імпортувати електроенергію з урахуванням ринкових європейських цін. В Україні розроблять та представлять механізм компенсацій.

Володимир Кудрицький пояснив, що негативні сценарії не можна точно спрогнозувати, проте це ризики, до яких треба бути всім готовими. Глава Укренерго нагадав, що вітчизняна енергосистема сильно постраждала від минулорічних російських обстрілів:

“Так, енергосистема не така надійна і з меншим запасом міцності, ніж була до прицільних ударів, але водночас російський терор вже не стане несподіванкою і до нього готуються всі – і енергетики, і сили оборони, і споживачі”.

Магістральну мережу Укренерго вже підготували до передачі зимових обсягів електроенергії, наразі триває робота над збільшенням резервних можливостей мережі. Вдалося залучити мільярд доларів міжнародної допомоги для проведення ремонтів та замовлення необхідного обладнання.

Нагадаємо, що у Міністерстві енергетики назвали умови відключення світла з 1 жовтня. Графіки розробили заздалегідь, бо торік розподіл електроенергії був нерівномірним.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.