У Раді підготували закон про ідентифікацію та мобілізацію ухилянтів: чому тепер не вислизне ніхто

Мобілізація ухилянтів в Україні незабаром активізується завдяки новому закону. Він допоможе ідентифікувати усіх громадян, які ухиляються від виконання військового обов’язку. Відомості про військовозобов’язаних українців віком від 18 до 60 років надходитимуть із різних реєстрів. Крізь таке “сито” не прослизне жоден ухилянт.

У Раді підготували закон про ідентифікацію та мобілізацію ухилянтів: чому тепер не вислизне ніхто – today.ua
Відповідний законопроект №10062 зареєструвала у Раді велика група депутатів із різних фракцій. Зокрема, до підготовки цього законопроекту доклали руку Давид Арахамія, Петро Порошенко, Михайло Цимбалюк, Ірина Геращенко, Євгенія Кравчук, Олексій Гончаренко, Ярослав Юрчишин та інші народні обранці.

У чому суть нового законопроекту?
Ухилянти всіляко уникають мобілізації, не з’являючись до ТЦК для звірки даних. Проте всі вони десь працюють, сплачують податки, лікуються, реєструють транспортні засоби та, час від часу, отримують штрафи. Всі ці дані містяться в електронних реєстрах тих чи інших відомств. Тобто, на сьогодні в країні фактично немає людини, яка не залишила б свій цифровий слід у тому чи іншому електронному реєстрі. Саме на це роблять ставку творці нового законопроекту.

Тепер Реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів, яким володіє Міноборони, автоматично поповнюватиметься даними з реєстрів Податкової служби, МОЗ, Мін’юсту, МВС та інших органів. Таким чином, виявити та ідентифікувати чоловіків, які залишилися не охопленими мобілізацією, стане набагато простіше. Фактично будуть ідентифіковані усі.

Міноборони отримуватиме про всіх чоловіків призовного віку такі відомості і з таких джерел:

МОЗ – номери засобів зв’язку, адреси електронної пошти, відомості про стан здоров’я, відомості про вакцинацію;
МВС – відомості про наявність або відсутність судимості, дозвільні документи про право на володіння та користування зброєю, відомості про посвідчення водія на право керування транспортним засобом тощо;
Мін’юсту – відомості про рішення, які підлягають примусовому виконанню – виконавчі документи;
Державної податкової служби – відомості про зайнятість (код підприємства, місце роботи, посада); реєстраційний номер облікової картки платника податків;
Міносвіти – відомості про освіту та спеціальність, відомості про проходження освітніх курсів та курсів підвищення кваліфікації;
Державної міграційної служби – відомості про перетин кордону в одному та іншому напрямку, а також про наявність дозвільних документів на виїзд/в’їзд.
Усі ці відомості будуть відображені в електронному кабінеті призовника, військовослужбовця, резервіста. Тобто там будуть вичерпні дані щодо військовозобов’язаних українців, які містяться в Реєстрі Міноборони.

Читайте також  У Буковелі не мобілізують? У мережі роздмухують “зраду” через нове відео, яке знову виявилося маніпуляцією

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.