В Україні розгорівся скандал через шкільну форму, діти скаржаться на погрози та булінг: “За пірсинг двох дівчат вигнали”

Керівник навчального закладу, де спалахнув скандал, працює на посаді понад 40 років.

У Житомирі виникла ситуація, яка вимагає службового розслідування в міському департаменті освіти. Поводження адміністрації ліцею №27 викликало обурення, оскільки вони змусили учнів носити шкільну форму. Відео, на яких показано перевірки вдягання учнями дрес-коду та булінг за недотримання правил, було оприлюднено в соціальних мережах учнями самостійно та викликало скандал.politeka.net

Так, початок вересня 2023 року відзначився скаргами учнів ліцею №27 у Житомирі щодо жорсткого дотримання дрес-коду в цьому навчальному закладі. Важливо зауважити, що ще у 2019 році президент України Володимир Зеленський скасував обов’язкову форму одягу в освітніх закладах.

Місцеві соціальні мережі та інтернет-пабліки швидко заповнилися повідомленнями, які стверджують, що директор ліцею встановив жорсткі правила та режим, а в разі невиконання їх учнями постійно загрожує покаранням.

У ліцеї не можна жодних прикрас, жодного макіяжу. За пірсинг двох дівчат вигнали зі школи. Якщо прийти з розпущеними косами, можна почути погрози, що їх відріжуть. Не допускається просвіт між штанами та взуттям. Низ тільки темний, а верх тільки світлий. Обов’язковий піджак. У хлопчиків має бути “чоловіча зачіска” (ніякого довгого волосся).

Сергій Сухомлин, міський голова Житомира, визнав цей випадок, вважаючи його булінгом. Він заявив, що департамент освіти здійснює службове розслідування щодо цього інциденту.

За словами освітнього омбудсмена Сергія Горбачова, зауваження учням щодо їхнього зовнішнього вигляду з боку дирекції ліцею №27 пов’язані із тим, що керівниця закладу освіти працює на посаді понад 40 років. Його також вражає той факт, що багато керівників навчальних закладів були призначені на посади без проведення конкурсів.

“Тобто людина була призначена на посаду ще за часів Брежнєва! Тому, зважаючи на те, що людина стільки років на цій посаді, нічого дивного”, — сказав Сергій Горбачов.

Читайте також  Елітний ром, мода і шлюб з 14-річною: факти про Шевченка, які приховали в школі

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.