Нові правила проходження ВЛК: які конкретні зміни торкнулися медогляду

Визначення ступеня придатності військовозобов’язаних громадян України покладається на військово-лікарські комісії і якщо військовозобов’язаного визнають придатним до у такому випадку ТЦК та СП приймає рішення про мобілізацію або пропонує контракт.

Про зміни, які стали чинними у роботі ВЛК з 25 серпня по усій Україні, пише Кременчуцька газета.

Якщо громадянин не придатний, у такому випадку виноситься відповідна, можливо тимчасова, з пізнішим переоглядом, постанова. Після районного “військкомату” постанову перевіряють в обласній та регіональній комісіях, й після цього може прийнятися рішення про зняття з військового обліку.

У зв’язку з затвердженням алгоритму про багатоетапність прийняття рішення про непридатність людини, з’явилася велика кількість незгодних з висновками районних та обласних ВЛК.

Якщо військовозобов’язаний не згоден з рішенням, яке прийняли на рівні області, тоді він звертається до начальника регіональної ВЛК особисто, або через РТЦК та СП з відповідним зверненням. Там людина також проходить медкомісію, але якщо і її висновок не задовольнив, наступна й остання інстанція – це центральна ВЛК у Києві.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.