Євросоюз подовжить тимчасовий захист українських біженців: відомо, доки

Без подовження термін дії директиви про тимчасовий захист українських біженців сплив би в березні 2024 року.

Євросоюз планує подовжити тимчасовий захист українських біженців до 2025 року. На сьогодні у країнах ЄС перебувають 4 млн переселенців з України.

Про це заявила президентки Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у своєму щорічному зверненні “Про стан союзу”.

Президента ЄК зазначила, що після повномасштабного російського вторгнення 4 млн українців знайшли притулок у Євросоюзі.

“Ми будемо на боці України так довго, скільки це буде потрібно. Єврокомісія запропонує розширити тимчасовий захист для України, який спливає, наша підтримка буде тривалою”, – запевнила фон дер Ляєн.

Вона додала – ЄС гарантував українцям доступ до житла, охорони здоров’я, ринку праці та до багато чого іншого.

“Це була відповідь Європи на клич історії. Тож я пишаюся оголосити, що комісія запропонує продовжити наш тимчасовий захист для українців у ЄС. Наша підтримка України триватиме”, – вкотре наголосила президентка Єврокомісії.

Зауважимо, що термін дії директиви про тимчасовий захист українських біженців у Євросоюзі спливає в березні 2024 року. Цей захист дозволяє біженцям отримати доступ до державного медичного страхування, освіти або ринку праці.

Українські біженці в Польщі
До слова, згідно з даними соціологічного дослідження, у громадян Польщі погіршилося ставлення до українських біженців. Так, 56% опитаних не змінили ставлення до українців 2023 року, а 26% – визнали погіршення ставлення.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.