Як алкоголь впливає на коронавірус: вчені приголомшили заявою

Новий коронавірус COVID-19 більш чутливий до алкоголю, ніж атипова пневмонія.
Такий висновок зробила група вчених з Німеччини та Швейцарії в ході проведеного експерименту, передає НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на South China Morning Post.

«Вірус можна майже повністю знищити при концентраціях етанолу до 30 відсотків», – кажуть дослідники.
У багатьох спиртних напоях, таких як віскі, горілка або джин, вміст алкоголю вище цього рівня, і вчені радять використовувати їх в якості дезинфікуючого засобу для рук тільки в крайніх випадках.
Дослідники підкреслюють, що люди не повинні вдаватися до вживання алкоголю, як до способу запобігання або лікування COVID-19.
Стефані Фендер з відділу молекулярної та медичної вірусології Рурського університету спільно зі своїми співробітниками використовували вірусний штам від пацієнта з Мюнхена, а потім інфікували їм клітини тварин. Потім ці клітини поміщали в спиртові розчини різної сили.
Спочатку вони використовували розчин 85-процентного етанолу з водою, пропорція, рекомендована Всесвітньою організацією охорони здоров’я для виготовлення антисептиків для рук в домашніх умовах. В результаті з’ясувалося, що ця пропорція усуває вірусну активність після 30 секунд контакту.
Потім вони провели дослідження при більш низьких концентраціях етанолу. При десяти і двадцяти відсотках вірус залишився недоторканим, але коли вміст алкоголю досягло 30 відсотків, рівень дезінфекції виявився на рівні формули ВООЗ.
За словами фахівців, новий коронавірус більш вразливий для алкоголю, ніж два інших вірусу – важкий гострий респіраторний синдром (SARS) та близькосхідний респіраторний синдром (MERS).
Професор школи громадської охорони здоров’я Нанкинского університету Лі Чжун попередив, що пити алкоголь для боротьби з коронавірусів марно тому, що такі інфекції починаються в нижніх відділах легких, а не в горлі. Але протирати руки їм можна.
Про лікувальні властивості алкоголю розповідала екс-чиновниця Уляна Супрун. Вона рекомендувала джин-тонік, що містить хінін, як протиінфекційне засіб. При цьому Супрун наголошувала, що просто пити джин-тонік недостатньо. «Терапевтична доза становить 500 мг і приймати їх потрібно з певною періодичністю», – пояснювала вона.

Читайте також  “Два дні без їжі і води.” Країну сколихнула трагічна смерть 9 осіб. Замкнули у будинку

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.