Відключення світла з 1 жовтня: у Міненерго зробили термінову заяву

У Міненерго зробили важливу заяву щодо відключень світла з 1 жовтня

Останніми днями у пресі почали все частіше писати, що в деяких областях України вже створено графіки відключення електроенергії на випадок проблем зі світлом внаслідок ворожих атак, як минулої осені та взимку. У Telegram-каналі Міненерго з’явилось роз’яснення ситуації.

У відомстві заявили, що в пресі було поширено неправдиву інформацію про застосування графіків відключення електроенергії з 1 жовтня 2023 року.
У Міненерго офіційно заявили, що зараз електроенергетична, вугільна та нафтогазова галузі посилено готуються до нового опалювального сезону.

В Україні триває наймасштабніша за всі часи ремонтна кампанія на об’єктах енергетики. Завдяки цим зусиллям енергосистема до певної міри буде готова до проходження опалювального сезону без відключень електроенергії та, відповідно, без обмежень для споживачів.

Електроенергії, що виробляється українськими електростанціями, наразі достатньо для того, щоб покрити потреби споживачів.

Вдень спостерігається профіцит потужностей. Тому відключення електроенергії з 1 жовтня поточного року не плануються країною.

Але у Міненерго наголосили, що відключення електроенергії населенню можливі лише в тому випадку, якщо будуть нові пошкодження енергетичної інфраструктури ворогом внаслідок обстрілів, як це відбувалося минулого опалювального сезону.

Враховуючи, що торік у деяких регіонах виникли несправедливі ситуації із розподілом електроенергії між споживачами, оператори систем розподілу світла розробили та опублікували заздалегідь графіки можливих відключень електроенергії.

Вони будуть застосовуватись виключно у разі обстрілів та пошкодження енергетичного обладнання. Поки що жодних відключень споживачам світла в осінньо-зимовий період не планується.

Міненерго закликало ЗМІ використовувати лише офіційну та правдиву інформацію. Відомство відкрите для спілкування та готове відповідати на запитання.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.