Стало відомо, за яке місто буде найзапекліша битва війни в Україні

Перелом війни в Україні може настати після того, як ЗСУ виграють битву за одне місто. Мабуть, за це місто буде найзапекліша битва у цій війні. І якщо його вдасться взяти, то підсумок війни буде вирішено дуже швидко.

Про це розповів бойовий офіцер, учасник російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман.

Йдеться про місто Токмак Запорізької області. Саме на підступах до нього має відбутися вирішальна битва цієї війни. Справа в тому, що Токмак – важливий залізничний вузол. Цей вузол – єдиний сухопутний залізничний шлях, через який можливе перекидання техніки для російських військових.

“Якщо подивитися на карту, то можна побачити, що Токмак – це залізничний вузол, через який пролягає залізниця в Мелітополь і далі до Джанкой. Інших залізничних колій у цьому районі немає. Отже, коли нам вдасться перерізати цю артерію постачання, Токмак, росіяни залишаться без залізниці, якою вони перевозять все, що необхідно, зокрема, у тимчасово окупований Крим та на Херсонщину, де вони ведуть бої”, – роз’яснив майор Гетьман.

Отже, Токмак російська армія відстоюватиме з останніх сил. Оскільки втратити цей залізничний вузол для неї означає програти битву за південь України і Крим, зокрема.

Якщо подивитися на карту військових дій, то видно закономірність: лінія оборони російських віск проходить уздовж залізниці Волноваха-Токмак-Джанкой. Це логічно, оскільки будь-яка військова битва – це не битва за якесь конкретне місто чи населений пункт, а битва за стратегічний об’єкт. І цей шлях на сьогодні є для агресора головним стратегічним об’єктом, який підтримує життєздатність його війська, каже офіцер.

На сьогодні у російських військових головний козир – це їхня потужна артилерія. Однак якщо перерізати залізничну гілку, якою підвозять снаряди, то незабаром стріляти буде нічим, і артилерія залишиться не при справах.

Читайте також  Батьки одразу кинулися на пошуки: смерть 11-річної дитини схвилювала всю Україну

Воєначальники обох армій чудово розуміють стратегічне значення Токмака, і тому це місто буде дуже важка битва. Можливо, найважча у цій війні. Не випадково ворог перекидає у цей район свої найбоєздатніші підрозділи.

“Тому жодних “жестів доброї волі” в Токмаку не буде. Вони битимуться до останнього. Вони перекинули туди десант з Луганського та Херсонського напрямів. Вони чудово розуміють, що, залишившись без логістики, без можливості постачання чогось, все південне угруповання, включаючи Крим, вони повністю програють. Тому сюди кинуто всі сили”, – підсумував офіцер.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.