Громадяни України, які працювали в рф, можуть залишитись без пенсій: В чому причина

У деяких українців можуть виникнути проблеми з виплатою пенсії.

Перш за все це стосується громадян, які певний період часу працювали в рф та отримали страховий стаж там. Проте влада намагається зробити все, щоб такого не сталося. Про це заявила перша заступниця міністра Мінсоцполітики Марчак Дарія в рамках телемарафону.

За словами чиновниці з такою проблемою зіткнулися люди, які повертаються в Україну або з росії або з тимчасово окупованих територій. Окрім того, Марчак розповіла, що фактично нарахувати пенсію таким громадянам немає можливості. Адже для підтвердження всіх даних, що пов’язані з роботою, нарахуванням страхового стажу потрібно звертатися до рф. Окрім даних, необхідно отримати й підтвердження того, що громадянин не отримує пенсійних виплат на території росії. Саме ці факти унеможливлюють виплати.

Заступниця міністра наголосила на тому, що це стосується не кількох сотень громадян, а зачепить значну частину людей.

Відсутність регулювання виплат для громадян, що значну частину життя пропрацювали на росії, зумовлене й тим, що рф денонсувала угоду про пенсійне забезпечення з Україною.

Дану проблему уряд обіцяє вирішити. Зокрема,нещодавно ВРУ ухвалила в першому читанні законопроєкт, який повинен змінити ряд правил щодо обчислення страхового стажу осіб, які працювали за межами України.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.