“Готуйтесь до відключень электроенергії на 10 годин“: українців попередили про майбутні блекаути

В Україні серйозно пошкоджені об’єкти критичної інфраструктури. Громадян попередили про майбутні блекаути та відсутність електроенергії до 10 годин.

“Готуйтесь до відключень электроенергії на 10 годин“: українців попередили про майбутні блекаути – today.ua
Російські окупанти минулого опалювального сезону активно обстрілювали енергетичні об’єкти, щоб залишити українців без світла та тепла. Найближчими місяцями очікуються повторні атаки загарбників. Радниця міністра енергетики Лана Зеркаль повідомила, що електромережі готові до зими на 98%, АЕС – на 70%, а теплові електростанції – на 30%. Йдеться про планові роботи, а генеруюче обладнання вдалося відновити лише на третину.

Якщо ремонт пошкоджених об’єктів не прискорити, доведеться обмежувати подачу електроенергії. У Міненерго спростували слова Зеркаль:

“Ремонтна кампанія йде за планом. З боку компанії “Укренерго” є майже 80% виконання робіт з ремонту магістральних мереж. Зокрема високовольтні підстанції вже відновлені до довоєнного стану”, – запевнив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

В Україні очікуються тривалі відключення світла
Експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук наголосив, що значного відновлення потужностей не відбулося. Він наголосив, що за літо неможливо відремонтувати численні об’єкти, які відповідають за передачу електроенергії, біля теплових електростанцій, гідроелектростанцій. Більшість ресурсів йдуть на планові ремонти. У травні голова правління Укренерго Володимир Кудрицький заявив, що оперативно вдалося поновити роботу близько 70% пошкоджених об’єктів.

Корольчук поділився думкою про майбутні блекаути. Вони впевнені, що вони будуть набагато тривалішими за минулорічні:

“Якщо підстанція пропускає мільйон кВт, її відновили оперативно на 70%, вона взимку не пропустить більше половини потужності, а ймовірність аварійних випадків підвищиться. Вважаю, що в нинішньому сезоні відключень буде більше. У ДТЕК Дніпропетровської області вже говорили, що треба готуватися до відключень по 4-8 годин. Я думаю, це оптимістичний прогноз і сміливо можна готуватися до відключень до 10 годин”.

Читайте також  +22 і мокрий сніг: погода в Україні шокує аномалією

Найпроблемнішими названі такі області: Харківська, Київська, Одеська, Львівська та Хмельницька.

“Вже є інформація про те, що готуються графіки відключень. Як надовго — залежить від того, наскільки холодною буде зима”, – цитує Юрія Корольчука “Фокус”.

“Готуйтесь до відключень электроенергії на 10 годин“: українців попередили про майбутні блекаути

Експерт спрогнозував складну зиму та наголосив, що українцям пощастило з теплою минулою зимою. За його словами, зараз станції обкладають бетонними блоками, щоб захистити їх від уламків снарядів. Але точкові ракетні удари різко погіршть ситуацію.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.