Мобілізація в Україні охопила ці нові категорії українців, повістки вручатимуть у вкрай несподіваних місцях

Чоловіки та жінки, які перебувають у шлюбі, за однієї умови можуть отримати відстрочку від мобілізації, поділилася експерт.

Як інформує “УНІАН”, відстрочка від мобілізації 2023 світить чоловікам, дружини яких служать у лавах Збройних сил України, але за однієї умови.

Право на відстрочку чоловіки можуть отримати, якщо у їхній родині є діти, які ще не досягли повноліття (18 років), розповіла київський адвокат Кристина Очкур у своєму акаунті в TikTok.

“Дивіться, має (право отримати відстрочку від мобілізації – Ред.), якщо у них є неповнолітні діти. Тобто, якщо є двоє батьків, і є неповнолітні діти, а один із батьків служить – неважливо жінка це чи чоловік, другий з батьків має право на відстрочку…”, – зазначила експерт.

Мобілізація в Україні – новини, які варто знати

Після того, як РФ рано вранці 24 лютого 2022 року здійснила повномасштабне вторгнення на українську землю, в нашій країні було оголошено мобілізацію. Варто зазначити, що військовозобов’язаними вважають усіх чоловіків у віці від 18 до 60 років та жінок деяких професій. Не всі чоловіки мають проходити службу, зокрема, деякі можуть бути звільненими від армії за станом здоров’я.

Крім того, деякі чоловіки можуть отримати відстрочку від армії, у тому числі йдеться про народних депутатів, викладачів вишів та науковців, багатодітних батьків.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.