В Україні перевіряють довідки ВЛК щодо непридатності до служби: що загрожує ухилянтам

В Україні здійснять перевірку всіх рішень військово-лікарських комісій щодо інвалідності та непридатності до військової служби, виданих від початку вторгнення РФ.

Адвокат Марина Бекало пояснила, які наслідки чекають ухилянтів.

Так, за її словами, за використання підробленого документа передбачена кримінальна відповідальність за ч.4 ст. 358 Кримінального кодексу, що передбачає штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів (67 100 гривень) або арешт строком до шести місяців, або ж обмеження волі на строк до двох років.

“Той, хто отримав підроблений висновок ВЛК, за яким було встановлено непридатність до військової служби із виключенням з військового обліку, або тимчасову непридатність та отримав у зв’язку з цими обставинами відстрочку від призову під час мобілізації та, можливо, виїхав за кордон, у разі викриття може бути притягнений до кримінальної відповідальності за ч.4 ст. 358 КК”, – пояснила Бекало.

В той же час, за словами адвоката, факти підробок документів спочатку мають бути виявлені в результаті перевірок комісій ВЛК. А вже після розслідування особам, які отримали підроблені довідки ВЛК, загрожує порушення кримінальних справ.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.