Найважче буде 40-річним: Які виклики чекають на українців після закінчення війни

Експерт пояснив, чому після завершення війни найважче буде 40-річним чоловікам.

Вже півтора року в Україні продовжує повномасштабну війну, яку 24 лютого 2022 року оголосила Росії. Те, що перемога буде за Україною, вірить кожен громадянин своєї країни. Але експерт вважає, що після завершення війни буде не легше, особливо 40-річним чоловікам, пише NV.

Експерт Олександр Деркач вважає, що перед кожним поколінням після перемоги та настання світу стоятимуть свої завдання.

Старшому поколінню можна сподіватися на допомогу від держави, у когось є заощадження, і вони зможуть внаслідок них протягнути, комусь допоможуть рідні.

Легше буде дітям, оскільки вони ще маленькі, молоді теж, тому що вона здатна швидко адаптуватися та відповідає лише за себе.

А от найважче, на думку експерта, буде 40-річним чоловікам. Адже, повернувшись з фронту, у них, можливо, не буде житла, бо воно зруйноване внаслідок війни.

Крім того, вони залишилися без роботи, бізнесу, а сім’я може бути за кордоном. Їм потрібно по суті починати життя з нуля. Це громадяни, котрі формують кістяк кожної країни.

Тобто, народу потрібна мотивація і не варто, на думку експерта, вірити в те, що хтось нам допоможе відбудувати країну за 1-2 роки.

Гендиректор Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Володимир Паніотто вважає, що сподіватися на масове повернення українців до України після завершення війни не варто.

Ті, хто зумів адаптуватись там, навряд чи вирішать повернутися. Мало того, може загрожувати й нова хвиля міграції, яка призведе до того, що в країні залишиться населення приблизно 25 млн. людей.

Тобто державі треба буде думати, як забезпечити роботою громадян, платити гідно, щоб вони не виїжджали, підтримувати тих, хто повернувся з війни.

Читайте також  Китай готується до війни: експерт вказав на очевидну ознаку

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.