У жовтні все стане жорсткіше: мобілізація вийде на новий рівень — ТЦК прийдуть до кожного

В Україні восени посилять мобілізацію.

З перших днів повномасштабного російського вторгнення було оголошено загальну мобілізацію, яка не припинялася ні на день з 24 лютого 2022 року. Через стільки часу чиновники зважилися на важливі зміни, спрямовані на ефективнішу мобілізацію. Деталями поділився міністр оборони України Олексій Рєзніков із виданням “Телеграф”.

Зокрема чиновники серйозно взялися за процес цифровізації: обмін даними між усіма відомствами, які тримають реєстри військовозобов’язаних.

Електронне звернення документів тепер використовуватиметься під час роботи військово-медичних комісій, які визначають придатність людини до служби.

Ці зміни дозволять військовим комісаріатам ефективно виконувати свої завдання та залучати більше призовників без необхідності додаткових призовних кампаній.

За словами Резнікова, затверджений Міноборони України план мобілізації ще не виконано. Це означає, що оголошувати нову хвилю мобілізації щодо збільшення чисельності військових немає потреби.

Міністр оборони України додав, що з правової точки країни ще має ресурс. Але найближчими місяцями може постати питання про збільшення цієї планки.

Він додав, що, на жаль, Україна зазнає втрат у війні, тому потрібно закликати нових захисників.

Також Резніков вважає, що збільшувати кількість призовників не потрібно, краще ефективніше виконувати план мобілізації.

Це означає, що умовне посилення мобілізації – це посилення виконання плану. Йде процес цифровізації військкоматів із низкою відомств — МЗС, Мін’юст, МВС, прикордонники, Мінсоц.

Це допоможе центрам комплектації розуміти, хто може бути покликаний до лав ЗСУ, а хто має підстави на відстрочку.

Наприклад, у Мін’юсті фіксується інформація про народження у чоловіка третьої дитини. Такий громадянин вже не підлягає мобілізації як багатодітний батько та інше.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.