Примусова вакцинація українців проти COVID-19 є незаконною: пояснення медичного адвоката

Наразі вакцинація в Україні від COVID-19 є добровільною.

Оскільки немає наказу Міністерства охорони здоров’я, який би чітко визначав, які категорії працівників підлягають обов’язковій вакцинації – дії органів місцевої влади від завтрашнього дня (від четверга, 23 вересня – Ред.) щодо примусової вакцинації осіб певних професій наразі є незаконними оскільки немає нормативного документу.

Про це 22 вересня в ефірі ТСН.19:30 заявив медичний адвокат Олександр Гришаков.

“Загальні правила: поки що вакцинація в Україні від COVID-19 є добровільною. Держава створює такі умови, такі преференції, можливо, для осіб, які вакцинувалися. І тому створюється зараз такий розподіл серед громадян: вакциновані будуть мати звичайні права, а громадяни, які не вакцинувалися – цього права позбавляються”, – зазначив він.

Своєю чергою міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко наголосив, що Міністерство охорони здоров’я отримало доручення робити перелік професій, які підлягають обов’язковій вакцинації. Потім перелік буде затверджений наказом Міністерства охорони здоров’я і пройде державну реєєстрацію в Міністерстві юстиції. Після цього він буде опублікований і набере чинності.

“Сьогодні ми отримали доручення. Тобто десь 10-14 днів нам потрібно на проходження всіх бюрократичних процедур для того, щоб зробити це наказом з чітко визначеним переліком професій і посад вакцинація проти COVID-19 для яких буде обов’язковою”, – резюмував міністр.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.