В Україні хочуть радикально поміняти виплату зарплат: в чому справа

Українським держслужбовцям з 1 січня 2024 року можуть почати по-новому встановлювати зарплати, каже український прем’єр Денис Шмигаль.

В Україні держслужбовцям вже з 1 січня 2024 року можуть почати по-новому встановлювати зарплати. Зокрема, в Кабміні хочуть підняти роль посадового окладу і усунути зловживання під час нарахування додаткових виплат і премій. Про це повідомив на своєму Telegram-каналі прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Він зазначив, що, зокрема, відповідний законопроєкт №8222 вже пройшов перше читання у Верховній Раді, а державний бюджет України на 2024 рік готують “з урахуванням нових підходів”.

Крім того, пише Шмигаль, планується встановлювати зарплати держслужбовцям на підставі класифікації посад.

“Зміни в оплаті праці спрямовані на зменшення диспропорцій. А також справедливий підхід до встановлення заробітної плати державних службовців”,-сказав прем’єр-міністр.

Водночас, у Верховній Раді також зареєстровано законопроект № 9565, яким, зокрема, пропонується на час воєнного стану обмежити місячний заробіток посадових осіб 15 мінімальними зарплатами (станом на 2023 рік це приблизно 100,5 тисячі грн) – включаючи різні надбавки, премії та інше.

Виняток хочуть зробити тільки для:

військовослужбовців ЗСУ та інших військових формувань;
правоохоронців та розвідників, які виконують функції із забезпечення оборони держави.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.