В Україні можуть змінити алгоритм розрахунку пенсій: заява міністерки

В Україні хочуть змінити алгоритм нарахування пенсій задля “відновлення соціальної справедливості”. Справа в тому, що чинна формула розрахунку пенсій значно їх занижує.

Про це розповіла міністерка соцполітики України Оксана Жолнович у інтерв’ю “Укрінформ”. “Чинна формула розрахунку пенсії з урахуванням індексацій дуже занижує реальну вартість заробітку. Скажімо, пенсія у 2000-му в 300 гривень в еквіваленті до середньої заробітної плати була непоганою. А зараз з індексацією це просто мізер. Індексація постійно “відстає”, і це несправедливо”, – наголосила міністерка.

Вона запевнила, що над новим алгоритмом нарахування пенсійних виплат уже працюють, і він буде прив’язаний до якихось базових величин.

Нагадаємо, через закінчення COVID-пандемії в Україні Ощадбанк з 1 вересня поновлює проведення фізичної ідентифікації пенсіонерів та одержувачів соцдопомоги серед внутрішньо переміщених осіб (ВПО). У разі її непроходження виплату коштів буде зупинено.

Після проходження фізичної ідентифікації за встановленою процедурою видаткові операції за рахунком автоматично розблоковуються банком не пізніше наступного календарного дня.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.