Пониження у військовому званні: для військових запроваджують суворе покарання

Для військовослужбовців Збройних сил України хочуть запровадити нове дисциплінарне стягнення, а саме зниження у військовому званні. Відповідний законопроект із такою вимогою вже зареєстровано у Верховній Раді.

Військових ЗСУ масово позбавлятимуть звань: подробиці нового законопроєкту – today.ua
У пояснювальній записці до документа йдеться, що його прийняття дозволить удосконалити механізм дисциплінарної відповідальності військовослужбовців за невиконання (або неналежне виконання) ними своїх службових обов’язків та порушення військової дисципліни або громадського порядку під час дії військового стану.

Таким чином, у військовослужбовців з’явиться новий вид дисциплінарного покарання, який буде суворішим, ніж інші. Наприклад, зауваження застосовується на один місяць, догана — на два місяці, сувора догана — на три місяці, попередження про неповну службову відповідність — на шість місяців.

Зниження у військовому званні до військового звання “солдат”, “матрос” щодо осіб сержантського (старшинського) та офіцерського складу під час дії військового стану хочуть ввести на один рік.

Одночасно проектом вводиться також заохочення у вигляді поновлення у військовому званні військовослужбовців сержантського (старшинського) та офіцерського складу, до яких раніше було застосовано дисциплінарне стягнення. Не раніше мінімального терміну шість місяців із застосування дисциплінарного стягнення у вигляді зниження у військовому званні.

Рішення про застосування стягнення як пониження у військовому званні прийматиметься за наказом командира, якому надано право призначати на відповідні військові посади та присвоювати військові звання на підставі проведеного службового розслідування.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.