Німеччина спростила отримання громадянства для українців: що змінилося у законодавстві

Німеччина фактично спростила схему набуття німецького громадянства іммігрантами. Відповідний закон уряд ФРН уже схвалив, і законопроект буде представлений у Бундестазі, пише Tagesschau.

Німеччина спростила отримання громадянства для українців: що змінилося у законодавстві – today.ua
Згідно з новим законом про громадянство, який має схвалити Бундестаг, отримати паспорт можна буде вже через 5 років проживання у Німеччині (замість нинішніх 8 років). Більше того, за наявності “особливих інтеграційних досягнень”, таких як гарні мовні навички, волонтерська робота або дуже хороші результати роботи, натуралізація може бути можлива вже через три роки (замість 6 років).

При цьому охочим здобути громадянство Німеччини не потрібно буде відмовлятися від інших громадянств.

Діти, які народилися Німеччині від батьків-іноземців, у майбутньому також мають автоматично отримувати німецьке громадянство. Вони також повинні мати можливість зберегти громадянство батьків, якщо хоча б один із батьків легально проживає в Німеччині понад п’ять років і має необмежене право на проживання.

У законі зазначено й те, що претенденти на громадянство Німеччини мають фінансово забезпечувати себе та членів своєї сім’ї, самостійно та не залежати від державних соціальних виплат.

Для тих, хто чинив злочини на ґрунті расизму чи антисемітизму, набуття громадянства ФРН буде неможливим. Зі списку претендентів виключені люди, які приїхали до Федерації як заробітчани або працівники за контрактом.

Документ набуде чинності після підписання його Бундестагом.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.