За неявку до ТЦК обіцяють відключити гарячу воду і газ: Українці почали отримувати погрози

Листи, які надходили деяким жителям Тернопільщини виявилися фейком.

Нещодавно соціальними мережами почала ширитися інформація про те, нібито в Тернополі почали приходити листи з вимогою з’явитися в ТЦК.
Окрім цього в листі були погрози, що якщ власник квартири не відреагує, то залишиться без газу та гарячої води. До цих новин додавалися й фото таких листів.

Всі листи були підписані нібито Поповим Олександром Андрійовичем, який на даний момент є директором компанії «Коменерго-Тернопіль 1», яка в місті займається благоустроєм багатоквартирних будинків. В кінці кожного листа були контакти до кого можна звернутия за поясненням, але номер телефон належить Тернопільському територіальному центру комплектування.
Всі подібні листи є фейком. Таку заяву зробив Тернопілький ТЦК. За словами представника органу обласні територіальні центри комплектування не займаються мобілізаційними сповіщеннями. Процесом мобілізації займаються на місці міські та районні відділення ТЦК.

Окрім цього факту, на неправдивість таких листів вказує і те,що в тексті міститься багато помилок: граматичні та невірні дати. Ще одним фактом, що доводить фейковість листів є посилання в ньому на закон України про мобілізацію, де згадується те,що відключати воду та газ будуть в разі неявки до органу. Однак в законі нашої країни таких мір покарання немає.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.